Schrouff helpt Roda JC salarissen maart te betalen

1 april 2020, 22:07

Frits Schrouff heeft Roda JC opnieuw uit de penarie geholpen. Dankzij hem kan de noodlijdende club de salarissen van maart betalen. Hiervoor sloot hij een deal met de gemeente Kerkrade. Schrouff deed in oktober Roda-aandelen van de hand aan regionale ondernemers.

De gemeente hing bij Schrouff aan de lijn of hij zekerheid kan bieden. "De gemeente heeft de tv-gelden voor Roda, die eigenlijk als borg voor de stadionhuur naar de gemeente gingen, toch aan de club overgemaakt voor het betalen van de salarissen", legt Schrouffs adviseeur Huub Mullenders uit aan ZO-NWS. "Omdat de gemeente hiervoor zekerheid wilde, staat Schrouff daar nu deels garant voor, omdat hij toch nog geld aan Roda moest betalen."

Lees ook: Roda JC in serieuze problemen: 1

Tussen Schrouff en de ondernemersgroep, de huidige leiding van Roda, is er echter nog wel een discussie over de financiering van het verlies in het seizoen 2018/2019. Mullenders: "Over een x-bedrag, dat nu verwerkt is in de deal over de salarissen, zijn we akkoord. Maar over dat andere deel niet." Schrouff is not amused over de gang van zaken. "Ik vind het verschrikkelijk hoe sommige mensen bij Roda JC nu met mij omgaan. Ik heb zoveel gedaan voor die club en nu zou ik mijn betalingsafspraken niet nakomen?!", reageert hijzelf.

Schrouff vervolgt: "Dat is helemaal niet waar, als iemand altijd en immer zijn afspraken na is gekomen dan ben ik dat wel. Ik heb potverdorie in maart zelfs deels de salarissen bij Roda met een garantstelling betaald. Ik zal eerlijk zijn: achteraf gezien had ik de club misschien beter failliet kunnen laten gaan, dan had ik al deze ellende niet gehad. Dat is mijn gevoel. Begrijp je wat ik bedoel? Ik vind dit zo pijnlijk hoe er over mij gedaan wordt, wordt al moe als ik erover moet denken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen