Van den Brom laat Sylla en Nijhuis debuteren tegen FC Groningen

16 oktober 2020 – Moussa Sylla en Thijmen Nijhuis maken zondag namens FC Utrecht hun Eredivisiedebuut. Eerstgenoemde mag zich opmaken voor een basisplaats door blessures van Adrián Dalmau en Mimoun Mahi. Nijhuis is tegen FC Groningen de vervanger van keeper Maarten Paes.

Van den Brom laat Sylla en Nijhuis debuteren tegen FC Groningen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De basisplaats van Sylla was niet gepland. De jonge, talentvolle aanvaller kreeg bij FC Utrecht de tijd om fit te worden, maar door blessures voorin moet hij er noodgedwongen al staan. "Zijn basisplaats komt iets sneller dan verwacht", reageert John van den Brom tegenover het Algemeen Dagblad. "Maar ik vind dat hij er klaar voor is op basis van onze trainingen en de oefenwedstrijd tegen PEC." In dat duel (3-3) stond Sylla ook in de spits namens FC Utrecht.

Van den Brom moet daarnaast ook voor een andere doelman kiezen, omdat Maarten Paes positief getest is op corona. Tegen PEC Zwolle nam de Duitser Eric Oelschlägel, die vlak voor sluiting van de transfermarkt aangetrokken werd, zijn plek in. Tegen FC Groningen kiest de trainer echter voor de 22-jarige Thijmen Nijhuis. "Thijmen heeft alles in zich om een heel goede keeper te worden. Hij zat niet voor niets vorige week nog bij Jong Oranje; hij staat er heel goed op. Nu mag hij zijn debuut maken."

Een basisplaats is er nog niet voor aanwinst Eljero Elia. "Hij wordt steeds fitter; ik zie in trainingen dat hij stappen maakt, maar ik zag vorige week tegen PEC ook dat het heel moeizaam ging. Uiteraard zit hij zondag wel bij de selectie. Hij traint goed en wordt steeds fitter en scherper. Die twee hangen vaak samen. Als ik hem vraag of hij fit is, zal hij zeggen van wel. Maar fit om echt te spelen, is iets anders."

De wedstrijd tussen FC Groningen en FC Utrecht is de wedstrijd tussen de nummer zeven en acht van de Eredivisie. Groningen stuntte voor de interlandbreak nog met een overwinning op Ajax en staat daardoor op zes punten. FC Utrecht heeft er één minder, maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld. Zondagmiddag om 16:45 uur wordt er afgetrapt tussen beide ploegen.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd