Elia krijgt eerste Eredivisie-basisplek bij FC Utrecht

1 november 2020, 10:58   Bijgewerkt: 1 november 2020, 11:30

Eljero Elia start vanmiddag voor het eerst sinds zijn komst in de basis bij FC Utrecht. De 33-jarige aanvaller gaat met de ambitieuze subtopper op bezoek bij Heracles Almelo. Elia is in de voorhoede de vervanger van Gyrano Kerk, die nog niet helemaal fit is en plaatsneemt op de reservebank.

Elia werd in zijn eerste weken als Utrecht-speler vooral opgeroepen geduld te hebben. De ex-aanvaller van onder meer FC Twente, Juventus en Feyenoord kwam dit seizoen viermaal als invaller in actie en schopte het daarin tot 54 minuten. In de beker deed Elia overigens al wel vanaf het begin mee. Tegen FC Dordrecht (2-4) werd hij na 73 minuten naar de kant gehaald, nadat hij een assist had gegeven.

Bart Ramselaar, die de laatste weken een sterke indruk achterlaat als hangende buitenspeler, verhuist naar de rechterflank. Elia neemt zodoende zijn vertrouwde plek als linksbuiten in. De Oranje-international kwam deze zomer over van het Turkse Istanbul Basaksehir, waar hij in zijn laatste seizoen landskampioen werd. In 2010 deed Elia nog mee in de verloren WK-finale tegen Spanje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen