"Elia maakt zijn reputatie niet waar, Promes valt in ravijn"

26 december 2020 – Nog één wedstrijd en de eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit erop. FC Utrecht en AZ sluiten zondag het jaar af in de Galgenwaard. De NOS maakt alvast de balans op, met aandacht voor onder meer Nicolai Jørgensen, Arjen Robben, Eljero Elia en Quincy Promes.

"Elia maakt zijn reputatie niet waar, Promes valt in ravijn"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Met commentatoren Arno Vermeulen, Frank Snoeks en Jeroen Elshoff en verslaggever Jeroen Stekelenburg blikt de NOS terug op de voorbije maanden. Elshoff is opgevallen dat er maar geen einde komt aan de worsteling van Jørgensen bij Feyenoord. "Hij slaagt er niet in af te rekenen met een mindere periode, ook door blessures. Het idee dat de Jørgensen van het kampioensjaar nog terugkomt, mag inmiddels wel in de vrieskist. Dat is niet zozeer teleurstellend, maar wel pijnlijk", stelt hij.

FC Groningen is Stekelenburg positief opgevallen. "Zonder Arjen Robben nog wel. Danny Buijs, nog maar 38, zit er al tweeënhalf jaar en overtuigt me steeds meer als trainer", zegt de verslaggever. "Robben is vooral een desillusie gebleken. Een beetje tragisch. Je hoopt zo dat het lukt voor een speler met zijn staat van dienst. Die hoop heb ik nog steeds. Hopelijk is hem een tweede kans gegund."

Vermeulen kijkt kritisch naar de prestaties van Elia, die nog maar één keer scoorde voor FC Utrecht en geen assist noteerde."Elia maakt zijn reputatie niet waar. Tegen FC Emmen scoorde hij weliswaar, maar ervoor leek het zonder hem juist beter te gaan. Bizar", vindt hij. Stekelenburg vindt Promes flink tegenvallen. "Promes is in een ravijn gestort. Dan heb ik het niet over die affaire, maar puur over het voetbal. Vorig seizoen zat hij bij de tops, nu bij de flops. Een speler waar je meer van mag verwachten."

Reacties

Ajax

gerelateerd