Hamstringblessure houdt Elia komende weken aan de kant

11 januari 2021 – Eljero Elia komt voorlopig niet in actie voor FC Utrecht. De Domstedelingen maken maandagmiddag bekend dat de 33-jarige aanvaller door een hamstringblessure de komende weken uit de roulatie is. Elia liep afgelopen zaterdag tegen FC Groningen (2-2) de blessure op.

Hamstringblessure houdt Elia komende weken aan de kant

Elia raakte toen de wedstrijd ruim een halfuur oud was geblesseerd en werd vervolgens naar de kant gehaald. "In de thuiswedstrijd tegen FC Groningen heb ik een hamstringblessure opgelopen. Onderzoek in het ziekenhuis heeft dit aangetoond", reageert Elia via de officiële clubkanalen.

"De verwachting is dat ik weken ben uitgeschakeld. Ik ga er mijn uiterste best voor doen om zo snel mogelijk weer fit te geraken zodat ik weer van waarde kan zijn voor de ploeg", besluit de 33-jarige aanvaller, die dit seizoen veertien keer in actie kwam voor FC Utrecht. De teller staat bijna halverwege het seizoen op twee doelpunten en geen enkele asssist.

Daarmee valt de rentree van Elia in de Eredivisie enigszins tegen. Onlangs maakte de routinier bekend spijt te hebben van zijn keuze om terug te keren Nederland. "In die paar maanden hier heb ik al meer gezeur en gedoe gehad dan in drie jaar Turkije. Ook daar werd ik weleens gewisseld of speelde ik een mindere wedstrijd. Maar hier lig ik altijd onder een vergrootglas. Dat is heel mijn leven al zo", deed hij zijn beklag bij Voetbal International.

Eredivisie

gerelateerd