Ludogorets wil Padt per direct overnemen van FC Groningen

24 februari 2021 – Het zou zomaar kunnen dat Sergio Padt woensdagavond zijn laatste wedstrijd voor FC Groningen heeft gespeeld. De dertigjarige doelman maakt mogelijk op korte termijn de overstap naar Ludogorets. De Bulgaarse club waagt een nieuwe poging om Padt deze winter al aan te trekken, zo heeft de sluitpost na afloop van het gelijkspel tegen Feyenoord (0-0) bekendgemaakt.

Ludogorets wil Padt per direct overnemen van FC Groningen

Padt maakte begin januari wereldkundig in de zomer FC Groningen te verruilen voor Ludogorets. De Bulgaren wilden hem eigenlijk toen al inlijven, maar de Trots van het Noorden verkoos het behouden van zijn eerste doelman boven een transfersom. Ludogorets heeft zich nu echter met een nieuw bod gemeld in Groningen, zo is woensdag duidelijk geworden.

"Het is getekend, het is in kannen en kruiken. Daar ga ik na de zomer naartoe", begint Padt voor de camera van ESPN over zijn transfer naar Bulgarije. "Er is nog een kans dat het nu gebeurt, die geef ik je gratis eventjes. De transfermarkt is daar langer open, maar die vraag moet je bij Groningen neerleggen. In januari hebben ze zich gemeld en nu nog een keer. Of ik mijn laatste wedstrijd heb gespeeld? Daar heb ik geen invloed op, het is aan de club of het (het bod, red.) goed genoeg is om mij nu te laten gaan. Ik ga uiteindelijk het bedrag niet neerleggen wat Groningen wil. Wat Groningen wil? Geen idee."

Danny Buijs heeft ook meegekregen dat Ludogorets een bod heeft uitgebracht op Padt. "Ik sta er heel simpel in: uiteraard hoop ik dat hij het seizoen bij ons afmaakt, maar als het voor de financiën van de club nodig is om hem te verkopen, dan moet je dat accepteren als trainer", reageerde hij bij ESPN.

gerelateerd