Ongelofelijke crisis Liverpool: ook Fulham wint op Anfield

7 maart 2021 – De vrije val van regerend kampioen Liverpool is nog altijd niet niet ten einde. Ook zondag ging het mis voor de dolende formatie van Jürgen Klopp. Fulham, dat achttiende staat, nam door een doelpunt in de eerste helft de volle buit mee van Anfield Road: 0-1. Het is de zesde (!) thuisnederlaag op rij voor Liverpool op Anfield, dat voorheen lange tijd een onneembare vesting was.

Ongelofelijke crisis Liverpool: ook Fulham wint op Anfield

Dat het crisis is bij Liverpool, staat als een paal boven water. Midweeks werd er op eigen veld vrij kansloos verloren van Chelsea, een directe concurrent als het gaat om de Champions League-tickets. Jürgen Klopp gaf na afloop toe dat hij zich zorgen maakt over het halen van het miljardenbal. "Als je zoveel verliest, heb je niet eens recht om in de Champions League te spelen", zei de Duitser.

De coach wilde de vrije val vandaag tegen de nummer achttien van de Premier League een halt toeroepen, maar zag zijn ploeg weer worstelen. Echt grote kansen kreeg de ploeg maar weinig. Dat de onervaren Nathan Philips en Rhys Williams het centrale duo achterin vormden, bracht bovendien weinig stabiliteit. Al vroeg in de wedstrijd hadden de bezoekers uit Londen de leiding kunnen nemen.

Alisson Becker moest meermaals handelend optreden en zag Fulham-spits Josh Maja ternauwernood missen na een halfuur. Liverpool kwam dus nog even goed weg, maar ging vervolgens wel rusten met een nieuwe achterstand. Mohamed Salah greep achterin niet adequaat in en zag Mario Lemina de 0-1 maken. De middenvelder beukte de bal laag in de verre hoek voor de 0-1.

Opmerkelijk was dat Liverpool wederom enorm apathisch voor de dag kwam en de situatie in de tweede helft niet om kon draaien. De kleurloze Georginio Wijnaldum werd na een uur gewisseld voor Sadio Mané en met hem in de ploeg ontstond er wel iets meer dreiging. De buitenspeler was al snel goed voor het gevaarlijkste moment namens Liverpool door de bal tegen de lat te koppen. Verder kwam Liverpool niet meer. Ook in de slotfase leek de thuisploeg verlamd en kwam een echt offensief ook niet van de grond.

Dat was ook de verdienste van het sterk verdedigende Fulham, dat met Kenny Tete achterin bijzonder weinig weggaf. Grote uitblinker was echter Joachim Andersen. De Deen die eerder bij FC Twente speelde is de laatste weken geweldig in vorm achterin bij Fulham. Belangrijker is natuurlijk dat Liverpool de kluts volledig kwijt is en dat ook de kritiek en druk op Klopp verder zal toenemen. Dat leek enkele maanden geleden onmogelijk.

Liverpool heeft nu drie thuisduels op rij niet meer gescoord en liefst zes thuiswedstrijden in successie verloren in de Premier League. Bovendien heeft het zes van de laatste zeven duels in de competitie verloren. De huidige zevende positie is bovendien zeer ondermaats.

Premier League

gerelateerd