Elia op twee goals en nul assists: "Het is geen verloren seizoen"

11 april 2021 – De samenwerking tussen Eljero Elia en FC Utrecht is vooralsnog geen onverdeeld succes. De 34-jarige aanvaller werd afgelopen zomer met veel bombarie binnengehaald door de club uit de Domstad, maar een klein jaar later staat de teller op slecht twee doelpunten en nul assists in veertien competitiewedstrijden. "Maar het is geen verloren seizoen", stelt Elia in een onderhoud met de NOS.

Elia op twee goals en nul assists: "Het is geen verloren seizoen"

Elia heeft een bewogen jaar achter de rug. Het seizoen begon voor de dertigvoudig Oranje-international met een coronabesmetting. Ik was net fit en toen kreeg ik het. Het sloeg op mijn longen en ik was daardoor weer helemaal terug bij af", blikt Elia terug. Daarna raakte ook zijn dochtertje van zes besmet. Zij belandde zelfs op de intensive care.

"Dat was heel eng. Het was op het randje. Gelukkig gaat het nu weer goed met haar. Het was een zware tijd en dat heeft mijn prestaties op het veld in het begin ook wel beïnvloed. Maar vanaf dat het beter met haar ging, niet meer", aldus Elia, die gedurende het seizoen ook te maken heeft gehad met blessureleed.

De komende periode hoopt Elia het seizoen goed af te sluiten en zich met FC Utrecht te plaatsen voor Europees voetbal. Deze zondag nemen de Domstedelingen het op tegen Feyenoord, de oude club van Elia. "De club heeft een speciale plek in mijn hart, maar van het huidige elftal ken ik bijna niemand meer. Ik heb er verder niks meer mee. Het leven gaat gewoon door."

Eredivisie

gerelateerd