Cerny hoopt definitieve transfer van Utrecht naar Twente te maken

21 april 2021, 21:33

Vaclav Cerny was dit seizoen bezig om de revelatie van de competitie te worden, maar een zware knieblessure gooide halverwege roet in het eten. De Tsjech wordt dit seizoen door FC Twente gehuurd van FC Utrecht en hij geeft tegenover het Tsjechische Gól aan graag een definitieve transfer naar Enschede te maken.

Sinds zijn overgang van Ajax naar Utrecht kon Cerny de verwachtingen nauwelijks waarmaken in de Domstad. Ron Jans kreeg hem bij FC Twente wel aan de praat, waardoor hij zes goals maakte en zes assists gaf in zestien wedstrijden. Daarom hoopt hij op een langer verblijf: ''Dat is absoluut mijn wens, maar ik begrijp dat ik dat niet in eigen handen heb.''

Cerny raakte in janurari tegen zijn oude club Ajax geblesseerd aan zijn kruisband, waardoor hem een lange revalidatie staat te wachten. Inmiddels heeft hij de operatie achter de rug. ''Alles ziet er naar behoren uit en ik ben meteen de eerste week na de operatie begonnen met revalideren.'' De buitenspeler scheurde eerder al zijn kruisband in zijn andere knie.

Hoewel de revalidatie dus prima verloopt, geeft Cerny wel toe dat hij het er af en toe moeilijk mee heeft. ''Het doet pijn om de jongens op het veld te zien, daarom train ik vaak extern. Dat is om emoties te voorkomen. Als ik de jongens spreek, levert dat vaak gemengde gevoelens op.'' De verwachting is dat Cerny pas aan het einde van het kalenderjaar weer minuten zal maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen