Poldervaart treurt na afketsen deal: "Ik moet dit een plekje geven"

8 juni 2021 – Adrie Poldervaart wordt definitief niet de nieuwe hoofdcoach van De Graafschap. De huidige assistent-trainer van FC Groningen voerde diverse gesprekken met de topclub van de Keuken Kampioen Divisie, maar moest uiteindelijk accepteren dat de twee partijen geen akkoord wisten te bereiken. Dat leidde tot grote teleurstelling bij de ex-coach van Excelsior.

Poldervaart treurt na afketsen deal: "Ik moet dit een plekje geven"

"Zaterdag hebben we nog een heel belangrijk telefonisch gesprek gevoerd nadat het vrijdag pas allemaal heel concreet is geworden", vertelt Poldervaart in gesprek met Omroep Gelderland. "Ik was me zelfs al aan het inlezen en de wedstrijden aan het bekijken van de voorbereiding. Ik was met De Graafschap namelijk al rond. Ik moet dit nu echt een plekje geven."

Boos op De Graafschap, dat ook al naast Joseph Oosting greep, is Poldervaart echter zeker niet. "Ik geef De Graafschap groot gelijk. Ze moeten nu volle bak door, want over twee weken beginnen daar de trainingen alweer. Ik had absoluut graag gewild. De Graafschap is een prachtige club." Zijn huidige werkgever verlangde een afkoopsom van een ton, terwijl De Graafschap slechts 30.000 euro overhad voor de nieuwe coach.

De Graafschap moet op zoek naar een nieuwe trainer nadat de samenwerking met Mike Snoei werd beëindigd. Onder zijn leiding grepen de Doetinchemmers naast promotie naar de Eredivisie, door op de slotdag van de competitie gelijk te spelen tegen Helmond Sport en in de play-offs te verliezen van Roda JC.

Eredivisie

gerelateerd