'PSV en Swansea akkoord, Brexit obstakel in Piroe-deal'

14 juni 2021 – PSV hoopt Joël Piroe op korte termijn te verkopen aan Swansea City. De clubs zijn het naar verluidt eens geworden over een transfer van de 21-jarige aanvaller, die de Eindhovenaren zo'n twee miljoen euro moet opleveren. Toch is het nog de vraag of de transfer doorgang vindt: de Brexit levert namelijk problemen op.

'PSV en Swansea akkoord, Brexit obstakel in Piroe-deal'

Met dat nieuws kwam het Eindhovens Dagblad maandagochtend. Volgens de regionale krant zou het verkrijgen van een werkvergunning een probleem kunnen zijn. Door de Brexit-regels is dat nodig om zijn transfer naar Wales te voltooien. 'En daar komt een flink stuk juridische haarkloverij bij kijken', schreef de krant.

Piroe zelf zou een overstap naar Swansea volgens het medium wel zien zitten. Ook aan zijn persoonlijke eisen kan door de club uit de Engelse Championship (het promoveerde na een verloren play-offfinale nét niet naar de Premier League) worden voldaan. De spits maakte het afgelopen seizoen de nodige minuten in de Eredivisie en kwam ook in de Europa League een wedstrijd in actie, maar een basisplaats bij PSV lijkt te hoog gegrepen.

Er staat deze zomer veel te gebeuren bij PSV. De club verwelkomde Joël Drommel, Andre Ramalho en Philipp Mwene al in Eindhoven, maar ook de nodige uitgaande transfers zullen volgen. BILD meldde vannacht al Borussia Dortmund liefst dertig miljoen euro over heeft voor Donyell Malen. 

PSV

gerelateerd