Morata verlengt daags na fluitconcerten contract bij Juventus

15 juni 2021 – Alvaro Morata speelt ook komend seizoen voor Juventus. De club uit Turijn huurt hem opnieuw van Atlético Madrid. De 28-jarige Morata maakte afgelopen seizoen twintig doelpunten voor Juventus, wat voor hem een persoonlijk record betekende. Ook bereidde hij twaalf doelpunten voor. Gisteren (maandag) werd de Spanjaard nog uitgefloten voor zijn optreden in de nationale ploeg.

Morata verlengt daags na fluitconcerten contract bij Juventus

Juventus telt net als vorig seizoen een huursom van tien miljoen euro neer. Voor komend seizoen had de Oude Dame de optie om Morata te huren voor dezelfde prijs of om een koopoptie van 45 miljoen euro te liggen. Nu de  Italianen hebben gekozen voor een huurconstructie, ligt er naar verluidt voor volgend seizoen enkel een koopoptie van 35 miljoen op tafel. Zijn contract bij Atlético loopt nog twee seizoenen door.

Dankzij zijn prestaties in Turijn, krijgt Morata bij de Spaanse ploeg de voorkeur in de spitspositie. Maar in de teleurstellend verlopen EK-opener tegen Zweden (0-0) kreeg hij de hoon over zich heen. Morata hielp meerdere kansen om zeep en werd bij zijn wissel uitgefloten. Het was bovendien niet de eerste keer dat Spaanse fans hun onvrede over de spits kenbaar maakten.

Oranje

gerelateerd