Hoedt maakt transfer en is definitief verlost van Southampton

17 juni 2021, 15:13

Wesley Hoedt speelt komend seizoen weer in België. Ditmaal voor Anderlecht. De club uit Brussel heeft de 27-jarige verdediger definitief overgenomen van Southampton. De oud-speler van AZ speelde twee seizoenen geleden op huurbasis voor Antwerp. Hoedt tekent een contract tot de zomer van 2025.

Hoedt verruilde in 2017 Lazio voor Southampton, maar raakte daar op een bepaald moment op een zijspoor. Daarna volgden verhuurbeurten aan Celta de Vigo, Antwerp en afgelopen seizoen Lazio. Met de definitieve transfer naar Anderlecht is Hoedt definitief verlost van zijn uitzichtloze situatie bij Southampton. Bij de Belgische club wordt hij onder andere teamgenoot van Michel Vlap.

"De contacten tussen RSC Anderlecht en mezelf lopen ondertussen al meer dan een jaar", zegt Hoed op de website van Anderlecht. "Er was onmiddellijk een klik met Peter (Verbeke, sportief directeur, red.) en Vincent (Kompany, trainer, red.) en het was wachten op het juiste moment. De keuze voor RSC Anderlecht is voor mij in de eerste plaats een sportieve keuze. Ik wil meehelpen dit project te doen slagen, om opnieuw voor het allerhoogste te gaan."

Verbeke: "Met Hoedt voegen we leiderschap en ervaring toe aan het team. Om onze vele jonge spelers optimaal te laten ontwikkelen én te streven naar resultaat is deze balans noodzakelijk. Wesley is ook goed aan de bal en speelt hij met lef en vertrouwen, wat zeer goed aansluit bij het voetbal dat deze club wil brengen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen