BREAKING: Jørgensen buiten selectie Feyenoord na vertrekwens

21 juni 2021 – Nicolai Jørgensen gaat deze zomer hoogstwaarschijnlijk op zoek naar een nieuwe club. De Deense aanvaller van Feyenoord heeft nog een eenjarige verbintenis in Rotterdam-Zuid, maar coach Arne Slot ziet geen toekomst meer in de aanvaller. De spits ontbrak daarom maandagmiddag bij de eerste training van Feyenoord.

BREAKING: Jørgensen buiten selectie Feyenoord na vertrekwens

Dat bevestigt Slot op zijn persconferentie. De spits mag zich oriënteren op een nieuwe club en lijkt de deur in Rotterdam na vijf bewogen jaren achter zich dicht te trekken. De Deense aanvaller werd in 2016 opgepikt bij FC Kopenhagen en leidde zijn club in zijn debuutseizoen met 21 treffers naar de landstitel. Feyenoord kroonde zich daarmee voor het eerst sinds 1999 tot kampioen.

Onder meer Newcastle United wilde de Deen in de winter van 2018 voor miljoenen naar de Premier League halen, maar Feyenoord besloot niet mee te werken. De Rotterdammers hoopten de spits na een succesvol WK 2018 voor nóg meer geld te kunnen verkopen, maar Jørgensen stelde teleur. Dat deed hij ook in de jaren daarna. De afgelopen seizoenen, waaronder het laatste, kwakkelde de spits met blessureleed. Dit seizoen kreeg uitgerekend buitenspeler Bryan Linssen meestal de voorkeur boven de kampioensspits.

Voor Arne Slot was het al snel duidelijk dat er geen toekomst was. "Hij heeft in een eerder stadium al bij Frank Arnesen (technisch directeur, red.) aangegeven dat hij wil vertrekken", zegt de nieuwe coach op de persconferentie. "Na de eerste testdag heb ik hem bij me geroepen en bleek dat er weinig veranderd is. Hij wil nog steeds graag weg. Daarom heb ik besloten dat hij tot die tijd apart zal trainen van de groep."

Feyenoord

gerelateerd