Vitesse haalt 'vlugge Yapi' en weigert Frans bod op Bazoer

11 juli 2021, 11:50

Vitesse heeft een nieuwe rechtsback voor het nieuwe seizoen gestrikt. De twintigjarige Romaric Yapi verruilt Premier League-club Brighton & Hove Albion voor de Arnhemse formatie en tekent een contract tot de zomer van 2024. De pijlsnelle rechtsback, die als 'vlugge Yapi' werd gepresenteerd, kan ook als middenvelder uit de voeten.

Daarmee heeft Vitesse voor de vierde keer dit seizoen beet. Eerder haalde het al Daan Reiziger, Julian Von Moos en Toni Domgjoni naar de Eredivisie. Yapi speelde in de jeugd van Paris Saint-Germain en koos in 2019 voor een overstap naar de Premier League. De rechtsachter maakte zijn debuut in de hoofdmacht, maar slaagde er niet in  om door te breken. De Franse Ivoriaan hoopt zich bij Vitesse in de basis te knokken.

"Ik ben heel blij met mijn transfer naar Vitesse", vertelt de back op de clubwebsite. "Het project van deze mooie club spreekt mij erg aan", zegt Yapi over zijn komst naar Arnhem. "Ik ben een rechtsachter met veel snelheid en energie. Ik ben er klaar voor om met mijn harde werk en mentaliteit een goede bijdrage te leveren aan het team. Ik ga alles geven voor de club, mijn teamgenoten en de supporters."

Yapi speelde afgelopen seizoen vooral in het belfotenelftal van Brighton. In Arnhem moet Yapi de concurrentie aangaan met Israeliër Eli Dasa.

Vitesse is voorlopig bovendien niet van plan om zomaar mee te werken aan een transfer van Riechedly Bazoer. De middenvelder, die afgelopen seizoen furore maakte in het hart van de defensie, staat in de nadrukkelijke belangstelling van Olympique Marseille. De Franse subtopper heeft volgens De Telegraaf vier miljoen euro over voor de ex-Ajacied, maar Vitesse verlangt eenm hoger bedrag. Bazoer is zeer teleurgesteld in Vitesse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen