AZ vindt opvolger Wijndal intern met 'de nieuwe Michael Reiziger'

11 juli 2021, 16:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ-trainer Pascal Jansen is node op zoek naar een nieuwe linksachter. Owen Wijndal lijkt te vertrekken en Thomas Ouwejan werd al verhuurd aan Schalke 04 voor het komende seizoen, maar diens vervanger komt vooralsnog uit de huidige A-selectie: namelijk Thijs Oosting. De van origine aanvallende middenvelder met linkerbeen werd getest op de voor hem nieuwe positie links achterin.

Dat heeft uiteraard te maken met het feit dat Wijndal momenteel nog altijd een vakantie geniet en daarna aast op een transfer. Dus keek men in Alkmaar eerst intern: "Ten eerste hebben we met Maxim Gullit een jongen die vanuit de eigen opleiding als linksback kan spelen. Maar ik zag ook perspectief in Thijs, dus heb ik hem de ruimte gegeven om in de voorbereiding op die plek zijn ontdekkingsreis te beginnen. Daar stond hij achter en vooralsnog laat hij daar hele goede dingen zien", laat trainer Pascal Jansen weten tegenover De Telegraaf.

Dat is ook de reden waarom Oosting niet werd betrokken in de deal met Willem II-aanvaller Vangelis Pavlidis. De Tilburgers hadden hem graag zien komen, maar Jansen wil de middenvelder voorlopig niet kwijt. Eerder gebeurde met oud-Ajacied Michael Reiziger hetzelfde: ook hij was ooit middenvelder, maar werd onder Louis van Gaal omgeturnd tot rechterverdediger, waar hij veel succes had in de rest van zijn loopbaan.

Lees ook: Svensson stelt AZ teleur en gaat spelen met Balotelli

"Ik geloof dat Reiziger wel een aardige carrière heeft gehad. De route van een profvoetballer kan op verschillende manieren lopen. De tijd zal uitwijzen of dit ook iets voor Thijs zal worden. Hij wordt in ieder geval steeds beter", looft de oefenmeester van AZ zijn pupil.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen