Neymar zorgt voor Ramos-transfer: "Buitengewone vriendschap"

15 juli 2021, 15:55   Bijgewerkt: 15 juli 2021, 16:02

Neymar heeft een belangrijke rol gespeeld in de keuze van Sergio Ramos voor Paris Saint-Germain. De Spaanse verdediger besloot deze zomer om na zestien jaar te vertrekken bij Real Madrid en transfervrij naar de Franse hoofdstad te trekken. Daar vervolgt hij zijn prijzenjacht.

"Neymar heeft me overtuigd", zegt Ramos in gesprek met L'Équipe. De Braziliaanse dribbelaar speelde in het verleden bij FC Barcelona, terwijl de verdediger dus juist bij Real Madrid speelde. Tijdens de onderlinge duels hadden de voetballers het regelmatig met elkaar aan de stok, maar buiten de lijnen kunnen ze uitstekend door één deur. "Ik praat al zes of zeven jaar met Neymar. Ondanks het feit dat hij voor Barça speelde en ik voor Real, hebben we altijd een buitengewone vriendschap gehad."

Naast Neymar hadden ook PSG-president Nasser Al-Khelaifi en technisch directeur Leonardo invloed op de keuze van Ramos. "Voordat je voor een nieuwe club tekent, is het altijd handig om met meerdere spelers te praten, of met Leonardo of Al-Khelaifi. Ze hebben me allemaal op hun eigen manier overtuigd", aldus de verdediger, die met de Madrilenen al vier keer de Champions League won. Zijn nieuwe club won die prijs nog nooit, maar het is al jaren de grote droom van de Franse grootmacht.

"Het zou historisch zijn om hier ook de Champions League te pakken, bij een club die pas 51 jaar oud is. En voor mij persoonlijk zou het geweldig zijn om het toernooi voor de vijfde keer te winnen", stelt Ramos, die hoopt dat Kylian Mbappé blijft bij de Parijzenaars. Hij staat in de belangstelling van Real Madrid. "Ik raad hem aan om bij PSG te blijven. Maar ik kan niet beslissen over de toekomst van Kylian, hoewel ik hoop dat hij blijft. Je moet de beste spelers hebben en Kylian is er een van, net als Neymar."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen