'Dest wijst topclubs af, Premier League-interesse voor Botman'

28 juli 2021 – Sergiño Dest wil deze zomer niet nadenken over een overstap naar een andere club. De Amerikaanse rechtsback staat op het verlanglijstje van grootheden uit Engeland, Duitsland en Frankrijk, maar wil vol voor zijn kansen gaan bij FC Barcelona. Daar kreeg de van Ajax overgekomen vleugelverdediger in de voorbereiding al twee basisplaatsen.

'Dest wijst topclubs af, Premier League-interesse voor Botman'

Volgens het Spaanse Sport meldden Arsenal, Borussia Dortmund en AS Monaco zich de afgelopen periode bij het kamp van de Amerikaan, maar een gesprek voeren heeft geen zin. In een eerder stadium gaf de rechtsback al aan niet open te staan voor een vertrek en een vaste waarde wil worden in Camp Nou. Dest speelde afgelopen seizoen dertig wedstrijden in de Spaanse La Liga, waarin hij tweemaal trefzeker was. Ook kwam hij tot zeven optredens in de Champions League.

Botman op lijst van PL-clubs
Ook Sven Botman mag zich verheugen op veel interesse uit het buitenland. De 21-jarige centrumverdediger, die zich met LOSC Lille afgelopen seizoen sensationeel tot landskampioen kroonde, staat op de radar van diverse clubs uit de Premier League. De lijst met geïnteresseerde clubs is immens: West Ham United, Crystal Palace en Newcastle United hopen op zijn krabbel, terwijl grootmachten Manchester City, United en Tottenham Hotspur hem in de gaten houden.

Dat meldt Sky Sports. Botman kan echter ook nog altijd kiezen voor de Serie A. Cristian Romero lijkt deze zomer te vertrekken bij Atalanta, waardoor er een vacature vrijkomt in de achterhoede. De Italiaanse stuntploeg hoopt Botman daarvoor te kunnen strikken. De verdediger heeft nog een vierjarig contract in Lille.

Eredivisie

gerelateerd