'Onana maakt seizoen af bij Ajax en vertrekt transfervrij'

25 augustus 2021, 10:35

Ajax verwacht dat Andre Onana (25) deze zomer gewoon in Amsterdam blijft. Hoewel er veel interesse was voor de geschorste doelman, lijkt het in deze zomer niet tot een overgang te komen. Dat is slecht nieuws, want dan zal hij volgend seizoen vermoedelijk transfervrij verkassen en blijft directeur voetbalzaken Marc Overmars met lege handen achter. 

Dat vertelt Ajax-watcher Johan Inan in de podcast van het Algemeen Dagblad. "Het heeft er alle schijn van dat Onana het seizoen gaat afmaken bij Ajax en dan volgend seizoen transfervrij vertrekt. Het is nog steeds rustig rondom hem. Op 4 september mag hij zich weer melden op het trainingsveld op bij Ajax", stelt hij. 

Onana moet dan nog wel twee maanden wachten voor hij officieel een wedstrijd mag spelen. "De grote vraag is hoe het verder gaat. Stel Ajax heeft een exceptionele doelman nodig in de Champions League om verder te gaan: gaan ze hem dan opstellen?", vraagt hij zich hardop af. Omdat Onana ondanks alles wat Ajax voor hem heeft gedaan niet wil bijtekenen, zou daar flink over getwijfeld worden. Een overgang naar Olympique Lyon heeft hij namelijk zelf afgezegd.

Lees ook: 'Onana 'naait' Ajax en Lyon en wacht met handtekening'

Dringen voorin bij Ajax

In de ochtendkrant wordt ook gekeken naar de situatie voorin bij Ajax, waar Mohammed Daramy er vrijdag vermoedelijk nog bijkomt. Door de nieuwe linksbuiten heeft Sébastien Haller er een serieuze concurrent bij in de punt van de aanval, omdat Dusan Tadic daar ook goed uit de voeten kan.

Ook zullen er nog spelers vertrekken voorin, zo is de verwachting. 'David Neres wil al langer naar een topcompetitie, maar heel concreet werden geïnteresseerde clubs als Olympique Lyon nog niet. (…) Voor spelers als Zakaria Labyad en Jurgen Ekkelenkamp is geen speeltijd. Waar laatstgenoemde aan de vooravond van een transfer staat, maakt Labyad nog geen aanstalten om in zijn laatste contractjaar te vertrekken', stelt het dagblad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen