'Ontevredenheid bij RB Leipzig over Nagelsmann-opvolger'

16 september 2021 – De opvolging van Julian Nagelsmann bij RB Leipzig gaat vooralsnog niet over rozen. Jesse Marsch (47) werd deze zomer aangesteld als nieuwe hoofdtrainer en kwam over van RB Salzburg, maar beleeft een zeer moeizame start. De spelersgroep zou zich bovendien niet kunnen vinden in de speelwijze van de oefenmeester, waardoor het al onrustig is bij de Bundesliga-club. 

'Ontevredenheid bij RB Leipzig over Nagelsmann-opvolger'

Volgens het Duitse BILD hebben de spelers donderdag bij de clubleiding geklaagd over de huidige speelwijze van de oefenmeester, die heel veel pressie wil spelen en zonder bal naar voren wil drukken. De spelers zouden liever meer aan de bal willen komen, zoals vorig seizoen onder Nagelsmann ook gebeurde en wat veel succes opleverde.

Die klacht zou niet het enige zijn dat bij de clubleiding aangekaart is, ook vindt een deel van de spelersgroep dat Dominik Szoboszlai en Tyler Adams worden voorgetrokken ten opzichte van andere van hun ploeggenoten. Konrad Laimer en Kevin Kampl zouden bijvoorbeeld weinig kansen krijgen van Marsch, die in de Bundesliga drie van de eerste vier duels onderuit ging en in de Champions League met 6-3 verloor van Manchester United.

Naast het vertrek van Nagelsmann trokken overigens ook onder anderen sterkhouders Dayot Upamecano, Ibahima Konaté en Marcel Sabitzer de deur achter zich dicht bij RB Leipzig. Dat de prestaties dus ietwat tegenvallen, zal ook te maken hebben met de vele wisselingen, ondanks dat er met bijvoorbeeld Iliax Moriba en André Silva veel spelers werden aangetrokken.

UEFA Champions League

gerelateerd