Willem ll ziet gestopt clubicoon Peters vertrekken: "Geen match"

27 september 2021 – Jordens Peters droeg jarenlang het shirt van Willem ll, maar besloot deze zomer te stoppen als profvoetballer. De verdediger en de club gingen met elkaar om de tafel om te praten over een andere functie, maar inmiddels zijn de gesprekken gestaakt: de oud-voetballer trekt definitief de deur achter zich dicht in Tilburg.

Willem ll ziet gestopt clubicoon Peters vertrekken: "Geen match"

"Wij hebben goede, respectvolle gesprekken gevoerd met Jordens", vertelt algemeen directeur Martin van Geel op de website van de club. "Het is ons uitgangspunt geweest om hem voor onze mooie club te behouden. We hebben echter uiteindelijk gezamenlijk geconcludeerd dat wij hem momenteel niet de uitdaging kunnen bieden waarnaar hij op zoek is. Jordens zal daarom bij een andere organisatie dan Willem II zijn carrière na het voetbal beginnen op te bouwen. In de toekomst blijft de deur voor Jordens altijd open om een terugkeer naar Willem II wellicht alsnog mogelijk te maken."

Peter stelt dat de club en hij 'tijd en energie' in de gesprekken hebben gestoken. "De conclusie die we moeten trekken is dat mijn ambities en de mogelijkheden die er momenteel bij Willem II zijn geen goede match zijn. Daarom hoop ik elders aan de slag te gaan waar ik al mijn persoonlijke ambities kan nastreven. Het is erg prettig te weten dat Willem II me altijd met open armen zal blijven ontvangen", aldus de oud-voetballer.

Peters maakte in de zomer van 2012 de overstap van FC Den Bosch naar Tilburg. Voor de Tricolores speelde hij 231 wedstrijden, waarin hij zes keer trefzeker was. Waar hij zijn maatschappelijke carrière gaat beginnen nu de gesprekken met de Tilburgers op niets uitliepen, is nog onduidelijk. 

Eredivisie

gerelateerd