Trainerskerkhof Premier League: vijfde coach ontslagen

7 november 2021, 17:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aston Villa heeft trainer Dean Smith wegens teleurstellende resultaten op straat gezet. De vijftigjarige Engelsman werd geslachtofferd na een extreem magere serie met zijn ploeg, die daardoor steeds meer moest vrezen voor de onderste regionen. Villa verloor vrijdagavond met 1-0 van Southampton, waardoor Anwar El Ghazi een nieuwe trainer krijgt.

Smith is al de vijfde trainer in de Premier League die dit seizoen zijn spullen moet pakken. Op het Engelse trainerskerkhof werd afgelopen week ook Daniel Farke aangetroffen, nadat hij met Norwich City niet kon ontsnappen van de laatste plaats in de Premier League. Tottenham Hotspur besloot Nuno Esperito Santo op straat te zetten, terwijl Xisco Muños eveneens zijn congé kreeg. Het ambitieuze Newcastle United speurt naar een topcoach en nam daarom afscheid van Steve Bruce.

Smith, die sinds 2018 onder contract stond bij Aston Villa en de ploeg naar promotie richting de Premier League leidde, beleefde afgelopen seizoen juist een fantastisch jaar. Met zijn ploeg eindigde hij op de knappe elfde plaats in Engeland. Na het vertrek van smaakmaker Jack Grealish beleefde Villa een vrije val. De ploeg uit Birmingham staat nu op de zestiende plaats en heeft slechts twee punten voorsprong op nummer achttien Burnley.

Onder Smith pendelde El Ghazi, die afgelopen seizoen dankzij zijn doelpuntrijke jaar weer in beeld kwam bij het Nederlands elftal, tussen de bank en de basis. De Nederlander begin dit seizoen pas vier keer in de basis en was daarin eenmaal trefzeker. Afgelopen seizoen stokte zijn productie op tien treffers op het hoogste niveau in Engeland. Het is nog niet duidelijk met welke coach El Ghazi nu te maken krijgt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen