'FC Barcelona staat niet onwelwillend tegenover De Jong-transfer'

16 november 2021, 18:56

Frenkie de Jong en FC Barcelona staan op een kruispunt. Willen ze met elkaar door of gaan de partijen komende zomer uit elkaar? Voor zowel de club als de speler is er voor beide beslissingen iets te zeggen. Dat heeft alles te maken met de opbouw van de selectie.

Diario SPORT stelt dat de middenvelder binnen de club alle vertrouwen krijgt, maar dat een transfer ook een serieuze optie is voor de Catalaanse club. Dat heeft niet alleen met de financiële situatie te maken. Bij FC Barcelona hadden ze namelijk wat meer verwacht van de spelmaker, die in 2019 werd overgenomen van Ajax. De middenvelder kan maar niet op zijn favoriete positie spelen, omdat Sergio Busquets nog altijd onomstreden lijkt als controleur.

Voor de andere posities op het middenveld krijgt de Nederlander ook steeds meer concurrentie. Dat heeft alles te maken met de ontwikkeling van een nieuwe generatie toptalenten. Pedri en Gavi maken momenteel een geweldige indruk, terwijl Nico González ook op de deur klopt in Nou Camp. De club begint daarom te twijfelen over De Jong, die te duur is om op de bank te zetten, maar ook de ontwikkeling van eigen jeugd in de weg kan zitten. Daarom is een transfer niet langer onbespreekbaar.

Een jaar geleden kwamen de geruchten naar buiten dat Bayern München wel oren had in een samenwerking met de middenvelder. Destijds wilde FC Barcelona de voetballer niet laten gaan, maar nu zou de club toch serieus nadenken over een vertrek. Uiteraard mits het juiste bedrag op tafel wordt gelegd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen