Heerenveen bevestigt interesse in KKD-held: "Belangrijke wens"

19 november 2021, 14:29

Sc Heerenveen is naarstig op zoek naar een nieuwe spits en kijkt daarbij rond in de Keuken Kampioen Divisie. De club heeft namelijk grote belangstelling in Excelsior-revelatie Thijs Dallinga, dat bevestigt het tegenover Voetbal International. Dallinga is momenteel topscorer van de KKD met maar liefst zeventien goals in vijftien wedstrijden.

Momenteel heeft Heerenveen maar één echte centrumspits en dat is Henk Veerman. De lange Volendammer was aan het begin van dit seizoen erg op schot, maar staat inmiddels al vijf wedstrijden droog. Het enige alternatief lijkt momenteel Siem de Jong in de spits te zetten, waardoor de Friezen op zoek zijn naar een extra spits.

Technisch manager Ferry de Haan laat weten dat Heerenveen daar momenteel druk mee bezig is. ''Dat is een belangrijke wens, daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Daar is ook nog budget voor.'' De Haan kent Dallinga overigens goed, want hij heeft hem zelf naar Excelsior gehaald, net voor hij naar Heerenveen vertrok. ''Ik weet natuurlijk wat er in zijn contract staat.''

Lees ook: KKD-fenomeen Dallinga scoort tegen Telstar tweede vierklapper

Toch houdt De Haan een kleine slag om de arm. ''Je moet natuurlijk ook niet overhaasten met conclusies trekken, hij speelt er nog geen half jaar. Maar een speler die er na vijftien wedstrijden zeventien in heeft liggen, is natuurlijk interessant.'' Dallinga speelt vrijdagavond met zijn club tegen Helmond Sport en wil zijn goede vorm voortzetten. In de laatste drie wedstrijden scoorde hij zes keer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen