Trainer Werder neemt ontslag na onderzoek vals vaccinatiebewijs

20 november 2021, 11:36

Werder Bremen-trainer Markus Anfang is opgestapt. De coach werd er deze week van verdacht een vals vaccinatiebewijs gebruikt te hebben, waarop de Duitse autoriteiten hebben een onderzoek naar hem instelden.

"Vanwege de extreem moeilijke situatie voor de club, het team, mijn familie en voor mezelf, heb ik besloten om mijn functie als trainer van Werder Bremen per direct neer te leggen", zo laat Anfang in een statement op de officiële spreekbuis van Werder Bremen weten.

"Ik heb de verantwoordelijke personen gevraagd om mijn contract per direct te beëindigen. Dit verzoek is ingewilligd. Ik wens Werder veel succes vandaag (zaterdag, red.) tegen Schalke 04 en veel succes in de toekomst." Anfang ontkende overigens gebruik te hebben gemaakt van een vals coronabewijs en zei stellig dat hij 'gewoon' twee vaccinaties had ontvangen. In dat licht is zijn besluit tot opstappen een opvallende.

Frank Baumann, algemeen directeur bij Werder Bremen, voegt aan het statement toe: "Met hun stap nemen Markus en Florian hun verantwoordelijkheid en helpen ze een einde te maken aan de onrust die de afgelopen dagen bij de club en het team is ontstaan. We respecteren de beslissing en gaan op zoek naar een nieuwe trainer voor het eerste elftal."

Lees ook: Werder-trainer beschuldigd van gebruik vals vaccinatiebewijs

Tegen Schalke 04 neemt zaterdagavond assistent-trainer Danjiel Zenkovic plaats als eindverantwoordelijke op de bank. De trainer van de Onder 19-ploeg assisteert hem in het belangrijke duel in de Tweede Bundesliga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen