Veerman-opvolger laat Heerenveen én Groningen links liggen

21 december 2021, 17:24

SC Heerenveen en FC Groningen grijpen naast de handtekening van Patrick Berg. De 24-jarige Noorse middenvelder verruilt de Noorse kampioen Bodø/Glimt voor een avontuur bij RC Lens. In Frankrijk tekent de controleur een contract voor vier seizoenen.

In Groningen werd Berg gezien als interessante versterking, terwijl Heerenveen in hem de perfecte opvolger van Joey Veerman zag. In de zomer liet hij weten dat een transfer naar Friesland een serieuze optie was, maar de vraagprijs was te gortig op dat moment. De middenvelder werd dit seizoen uitgeroepen tot beste speler van de Eliteserien. Hij maakte indruk tegen AS Roma in het duel dat met 6-1 werd gewonnen. Door die glansrol kregen de tweede noordelijke Eredivisionisten enorme concurrentie van clubs die meer financiële armslag hebben.

Berg is blij met zijn Franse stap, vertelt hij op de website van zijn nieuwe club. "Ik heb de wedstrijden van het team gevolgd, vooral de laatste drie tegen Clermont, Nantes en Paris Saint-Germain. Lens is een zeer aantrekkelijke formatie die het spel wil maken. Ik heb het gevoel dat iedereen bij deze club verzorgd voetbal wil spelen. Ik hou van deze filosofie en kan niet wachten om met mijn nieuwe teamgenoten te trainen", aldus de middenvelder.

Arnaud Pouille, de directeur van RC Lens, is trots op de handtekening van Berg. "Dat hij naar ons wilde, geeft aan dat onze club ook buiten Frankrijk meer naamsbekendheid krijgt. Patrick is een international van Noorwegen en speelde tot dusver zijn hele carrière bij Bodø/Glimt, terwijl er veel aanbiedingen voor hem zijn geweest in het verleden. We gaan hem goed ondersteunen tijdens zijn eerste stappen in het buitenland. Uiteindelijk gaat hij ons beter maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen