'Haaland geeft ondanks aanbieding Dortmund voorkeur aan City'

12 januari 2022, 12:24   Bijgewerkt: 12 januari 2022, 12:47

Erling Haaland lijkt Borussia Dortmund komende zomer te gaan verruilen voor een avontuur bij Manchester City. De 21-jarige Noor wordt begeerd door de complete wereldtop, maar lijkt de voorkeur te geven aan een vertrek naar de regerend Engels landskampioen. Ook Dortmund hoopt echter op een langer verblijf van de spits.

Haaland heeft een afkoopsom van 75 miljoen euro in zijn contract, wat hem voor vrijwel alle topclubs ene interessante speler maakt. Onder meer Paris Saint-Germain, FC Barcelona, Real Madrid en dus Manchester City zouden Haaland willen halen. Manchester City heeft volgens Sky Sports echter de beste papieren. Dortmund gaat echter nog deze week met de entourage van de aanvaller om tafel om contractverlenging te bespreken. Dat lijkt echter zeer onwaarschijnlijk.

Met dertien goals in twaalf wedstrijden is Haaland dit seizoen opnieuw op dreef bij Borussia Dortmund, waar hij sinds zijn komst van RB Salzburg naar de Bundesliga aan de lopende band scoort. Sinds zijn entree in januari 2020 was hij al 76 keer trefzeker in evenveel wedstrijden. Dat maakt hem de meest begeerde aanvaller ter wereld.

Manchester City hoopte zich afgelopen zomer al te versterken met een nieuwe spits. Diverse Engelse media wisten zeker dat de topclub de komst van Harry Kane zou aankondigen, maar City en zijn werkgever Tottenham Hotspur slaagden er niet in om een akkoord te bereiken. Spurs verlangde een monsterbedrag voor de Engelsman. City betaalde dat niet en speurt daardoor nog altijd naar een opvolger van de afgelopen zomer vertrokken Sergio Agüero.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen