Groningen slaat toe en huurt multi-inzetbaar talent Bogarde

14 januari 2022 – FC Groningen heeft zich versterkt met Melayro Bogarde. De negentienjarige middenvelder annex verdediger komt op huurbasis over van Hoffenheim. De Groningers hoopten hem aanvankelijk voor anderhalf jaar over te nemen, maar legden hem uiteindelijk voor een half jaar vast.

Groningen slaat toe en huurt multi-inzetbaar talent Bogarde

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Bogarde - het neefje van Winston Bogarde - kan als centrale verdediger en rechtsback uit de voeten, maar lijkt vooral gehaald voor het middenveld. Volgens Voetbal International ziet Groningen in het talent de opvolger van Azor Matusiwa, die afgelopen zomer verkaste naar Stade Reims. Dat bleek ook uit de woorden van technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

"Wij kijken zoals in elke transferwindow of we kwaliteit aan de selectie kunnen toevoegen", begon hij op de clubwebsite. "Melayro is een atletische verdedigende middenvelder, die eventueel ook als centrale verdediger of rechtsback uit de voeten kan. Die multifunctionaliteit gaat ons in de selectie meer mogelijkheden geven op posities waar we nog niet optimaal bezet waren. Wij zijn heel blij dat het ons gelukt is om met de speler en Hoffenheim tot deze tijdelijke overgang te komen."

De geboren Rotterdammer Bogarde speelde vanaf zijn zevende bij Feyenoord, maar werd al op zestienjarige leeftijd weggeplukt door Hoffenheim. In 2020 liet toenmalig hoofdtrainer Alfred Schreuder hem debuteren, waarmee hij hem de jongste Nederlander in de Bundesliga ooit maakte. Dit seizoen zijn zijn kansen op speeltijd weer flink verminderd, waardoor een verhuur ook voor hem een goede oplossing is. 

Eredivisie

gerelateerd