'Ajax-target Bergwijn één van de spelers die Spurs wil verpatsen'

18 januari 2022, 09:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tottenham Hotspur-aanvaller Steven Bergwijn (24) staat nog altijd op de nominatie om verkocht te worden. De buitenspeler, die in de concrete belangstelling staat van Ajax, moet mogelijk financiële ruimte opleveren bij de Engelse topclub. Daarmee moet de komst van Adama Traoré worden bekostigd.

Dat schrijft transferspecialist Fabrizio Romano dinsdagochtend althans. 'Tottenham Hotspur werkt aan het verkopen van spelers zoals Tanguy Ndombele, Matt Doherty, Bergwijn of Dele Alli', laat de transferspecialist weten. Ajax heeft concrete belangstelling in Bergwijn, die de opvolger moet worden van de naar Oekraïne vertrokken David Neres. Vermoedelijk moet hij Tottenham Hotspur wel een fors bedrag opleveren van minimaal twintig miljoen euro. 

Traoré (25) staat al langer op het wensenlijstje van Tottenham Hotspur. De buitenspeler die recent zijn eerste doelpunt van dit Premier League-seizoen maakte mag van zijn huidige coach eigenlijk niet vertrekken. Wolverhampton Wanderers-manager Bruno Lage probeert hem tot het einde van dit seizoen te behouden.

Lees ook: Goed en slecht nieuws voor Ajax-interesse in Spurs' Bergwijn

De oud-speler van FC Barcelona is vooral met zijn enorme snelheid en fysiek een toegevoegde waarde voor de selectie van Tottenham Hotspur. Manager Antonio Conte wil sowieso in deze transferwindow nog een buitenspeler naar Londen halen. Aangezien Traoré een aflopend contract heeft in 2023, is dit wel hét moment om de aanvaller te verkopen, wil Wolves nog een fraai bedrag aan hem overhouden. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen