'Manchester City gaat aan de haal met Ajax-target Álvarez'

21 januari 2022 – Julián Álvarez is op weg naar Manchester City. De aanvaller stond bij alle Europese topclubs op de radar, maar lijkt nu de overstap te maken naar Engeland. De 21-jarige doelpuntenmaker kost de club circa zestien miljoen euro, al kan dat bedrag door bonussen nog oplopen.

'Manchester City gaat aan de haal met Ajax-target Álvarez'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat melden diverse Argentijnse media en transferexpert Fabrizio Romano. De aanvaller is als een komeet gekomen bij River Plate, waar hij vorig jaar doorbrak en meteen zijn naam vestigde op de scoutingslijstjes van alle grote clubs. De spits werd topscorer van de competitie met achttien doelpunten en acht assists. Daarmee had hij een enorm aandeel in de landstitel die de ploeg won.

Real Madrid, Manchester United, Juventus, Valencia, Real Sociedad, Aston Villa en Ajax werden ook genoemd als mogelijke bestemming voor het toptalent. Nicolas Tagliafico liet eerder in gesprek met TyC Sports weten dat hij Marc Overmars had getipt. "Ik denk dat Juli een intelligente jongen is, die snel dingen kan oppikken. Als hij hier zou komen, zou hij vanaf het eerste seizoen schitteren. Hij heeft een enorme drang om beter te worden en is daarmee een voorbeeld voor andere jonge spelers."

De keuze is dus gevallen op Manchester City. De koploper van Engeland heeft daarmee de gewenste spits binnen die afgelopen zomer niet gehaald kon werden. Destijds wilde trainer Pep Guardiola graag een nieuwe spits door het transfervrije vertrek van Sergio Agüero. De topclub klopte toen bij Tottenham Hotspur aan voor Harry Kane, maar tot een deal kwam het niet.

Reacties

Ajax

gerelateerd