'FC Groningen bezig om Nederlander van twintig miljoen te huren'

26 januari 2022, 19:34

FC Groningen is momenteel druk bezig om zich achterin te versterken. Eerder meldde het Algemeen Dagblad al dat er Eredivisie-clubs geïnteresseerd zijn in Terence Kongolo en nu blijkt het om FC Groningen te gaan. De verdediger speelt momenteel voor Fulham, maar komt daar amper aan de bak.

Sky Sports schrijft dat FC Groningen in gesprek is met Fulham om hem tijdelijk over te nemen van de Engelse club. Kongolo heeft in het verleden al bewezen een hoog niveau aan te kunnen tikken, want nadat hij op huurbasis een uitstekend seizoen speelde voor Huddersfield Town, legde die club twintig miljoen euro op tafel om hem over te nemen van Monaco.

Daarmee maakte de Franse club vijf miljoen euro winst, gezien het hem eerder voor vijftien miljoen overnam van Feyenoord. Zijn tweede seizoen bij Huddersfield viel echter flink tegen, waarna hij de overstap maakte naar Fulham. In totaal kwam hij, mede door blessureleed, tot slechts vier wedstrijden. Groningen kan rekenen op concurrentie van meerdere Eredivisie-clubs.

Lees ook'Kongolo verschijnt op radar van meerdere clubs in Eredivisie'

Het contract van Kongolo loopt nog tot de zomer van 2024, waardoor Groningen hem in eerste instantie niet definitief over zou kunnen nemen. Op huurbasis moet de verdediger de concurrentiestrijd aangaan met Bart van Hintum, Mike te Wierik, Wessel Dammers en Neraysho Kasanwirjo.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen