Dembélé slaat miljoenen af en stopt, transfer bij FC Volendam

8 februari 2022, 18:22

Voormalig AZ-speler Mousa Dembélé (34, op archiefbeeld) is binnenkort profvoetballer af. De aanvaller annex middenvelder heeft nog een doorlopend contract bij zijn Chinese werkgever Guangzhou City, maar als die over een jaar verlopen is, dan zet hij definitief een punt achter zijn loopbaan,

Dat heeft Dembélé laten weten via zijn sociale kanalen. Dembéle speelt sinds 2019 voor de Chinese club, die hem graag langer had gehouden. Volgens Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad kon de Belg namelijk middels een zeer lucratief bijtekenen, maar gaat hij dat dus niet doen. Wel dient hij zijn huidige verbintenis keurig uit.

De loopbaan van Dembélé voer langs onder meer Germanal Beerschot, Willem II, AZ, Fulham, Tottenham Hotspur en dus China. Als international van de nationale ploeg van België kwam hij bovendien tot liefst 82 interlands, waarin hij vijf doelpunten noteerde.

Aanwinst voor FC Volendam

Verder kwam er dinsdag ook ander contractnieuws, ditmaal uit Volendam. Daar heeft de plaatselijke FC een speler met eveneens een Premier League-verleden opgepikt. De 23-jarige Oskar Buur is de opvolger voor de last minute vertrokken Denso Kasius, al had Het Andere Oranje hem eerder ook al in het vizier.

"Het is geen geheim dat wij al langere tijd geïnteresseerd zijn in Oskar. Eerder bleek een overgang nog niet mogelijk en het was een heel positieve verrassing toen recent bleek dat hij helemaal vrij kwam", aldus technisch directeur Jasper van Leeuwen. Bovendien is hij daardoor ook direct speelgerechtigd. Eerder kwam Buur zesmaal uit voor Wolverhamtpton Wanders, waarin hij scoorde en een assist gaf. Ook maakte hij minuten namens Aarhus GF en het Zwitserse Grasshopper.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen