Beukema eerlijk over keuzestress bij transfer: "Ik sliep er niet van"

15 maart 2022, 21:22

Sam Beukema stond afgelopen seizoen voor een moeilijke keuze. De verdediger van Go Ahead Eagles had in de Keuken Kampioen Divisie zoveel indruk gemaakt dat bijna de hele Eredivisie achter hem aanzat. Uiteindelijk ging de keuze tussen Feyenoord en AZ, waarbij hij uiteindelijk voor de Alkmaarders koos. Van die keuze heeft hij nog geen spijt.

In maart bereikte hij al een akkoord met AZ over een transfer. Het was voor de verdediger een bewuste keuze om dat relatief vroeg te doen. "Ik wilde graag duidelijkheid hebben voor de cruciale periode die eraan kwam", doelt hij op de laatste weken in de competitie, waarbij Go Ahead Eagles uiteindelijk direct wist te promoveren naar het hoogste niveau. De deal was dus snel rond, maar makkelijk was de keuze niet voor de jonge verdediger. Feyenoord was namelijk ook serieus in de markt.

"Iedere club, op Ajax en PSV na, had wel interesse. Ik heb gesproken met Arne Slot, dat voelde heel goed. Feyenoord was mijn jeugdliefde, het was heel moeilijk, ik sliep er niet van. Het was heel onrustig in mijn hoofd", vertel Beukema, die dus uiteindelijk besloot om richting Alkmaar te gaan. "AZ wilde echt doorpakken. Bij Feyenoord moest ik wachten om financiële redenen. Arne zei dat het wel goed zou komen, maar ik wilde snel duidelijkheid hebben."

Waar hij bij Go Ahead een sterkhouder was, moet hij het in Alkmaar doen met een rol als reserve. Desondanks heeft hij geen spijt van zijn overstap richting het AFAS Stadion. "Het is een aardige stap. In de voorbereiding was het even aanpoten. Uiteindelijk ge je wel mee in het niveau. Het gaat nu best lekker. Ik voel dat er meer inzit."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen