Wordt Kluivert de opvolger van Ten Hag? "Ben er klaar voor"

21 maart 2022, 21:12

Patrick Kluivert hoopt komende zomer aan de slag te gaan als hoofdcoach. De voormalig topspits bekleedde de laatste jaren talloze functies in de voetballerij, maar stond nog nooit op eigen benen bij een club. Als het aan Kluivert ligt, gaat hij komende zomer aan de slag bij Ajax.

"Ja, absoluut", antwoordde Kluivert voor de camera van ESPN of hij weer open staat voor een nieuwe klus als hoofdcoach. "Als er ergens een goed project is, wil ik daar graag hoofdcoach van zijn. We zijn momenteel aan het kijken naar iets leuks om te doen", aldus de voormalig topspits.

Een van de clubs die vanaf komende zomer waarschijnlijk een nieuwe coach nodig heeft, is Ajax. Erik ten Hag wordt al maanden begeerd door internationale topclubs, zoals Manchester United. Of Kluivert daar aan de slag gaat? "Dat zou kunnen. Als God wil dat ik Ajax coach, dan kan dat. Ik ben er zelf in ieder geval klaar voor. Ik heb na mijn carrière andere dingen gedaan, nu is het tijd voor een grotere club."

De 45-jarige oud-aanvaller begon in 2008 aan zijn trainersloopbaan, toen hij als assistent aan de slag ging bij AZ. Sindsdien werkte hij als assistent bij Brisbane Roar, NEC en het Nederlands elftal. Ook stond hij aan het roer bij Jong FC Twente en de Curacaose voetbalbond. De laatste jaren werkte hij bij Paris Saint-Germain (sportief directeur), Kameroen (assistent) en FC Barcelona (hoofd jeugdopleiding).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen