Italië heeft al kandidaten op het oog als mogelijke opvolger Mancini

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 maart 2022 – Enkele uren na de desastreuze uitschakeling voor deelname aan het WK in Qatar heeft Italië al nagedacht over het lot van bondscoach Roberto Mancini. De Italiaan gidste het land afgelopen zomer nog naar de Europese titel, maar moet nu vrezen voor zijn baan na de 0-1 nederlaag tegen Noord-Macedonië.

Italië heeft al kandidaten op het oog als mogelijke opvolger Mancini

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Er wordt in Italië rekening gehouden met een ontslag van de coach. De kans bestaat dat Mancini zelf opstapt bij de nationale ploeg. Volgens La Gazzetta Dello Sport heeft de bond daarom alvast een plan klaarliggen voor zijn opvolging. Een van de kandidaten is Fabio Cannavaro. De voormalig Ballon d'Or-winnaar zou het samen met Marcello Lippi als technisch directeur moeten gaan doen. Cannavaro was in 2019 kortstondig bondscoach van China.

Lees ook: Italië spreekt van apocalyps na debacle: 'We zijn in de hel beland'

Niet alleen de oud-verdediger staat op de kandidatenlijst. Ook aan Carlo Ancelotti zal worden gedacht. Als de ervaren oefenmeester geen nieuw contract krijgt bij Real Madrid, zal hij aan de slag kunnen bij de regerend Europees kampioen. De 26-voudig international was in zijn lange carrière nog nooit bondscoach.

Aanvoerder Giorgio Chiellini sprak na afloop van het debacle de hoop uit dat Mancini desondanks aan kan blijven als coach van de nationale ploeg. "Hij is onmisbaar voor dit nationale team. We moeten opnieuw beginnen om te winnen en terug te keren naar top en over vier jaar naar het WK te gaan."

  • USA - Nederland, actie Adv

    Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

    Van een euro maak je €50, als Nederland wint van de USA.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd