SC Cambuur vindt in Dennis Haar tijdelijke opvolger Henk de Jong

29 maart 2022, 16:09

Dennis Haar neemt tot het einde van het seizoen de honneurs waar als hoofdcoach van SC Cambuur. De 45-jarige trainer was clubloos en maakt het jaar op interim-basis af. Hij is de vervanger van Henk de Jong, die vanwege gezondheidsklachten thuis moet blijven.

Haar debuteerde in 2006 als coach in de jeugdopleiding van AZ. Daar bleef hij uiteindelijk jarenlang actief, zowel als coach van Jong AZ als assistent-trainer bij het eerste team. Hij volgde John van den Brom naar FC Utrecht en later ook naar KRC Genk, waar hij vorig jaar net als Van den Brom zijn ontslag kreeg. Haar was tevens hoofdcoach van Jong PSV.

"Het mag voor zich spreken dat we het seizoen liever hadden afgemaakt met Henk de Jong, maar in de huidige situatie moesten we handelen en dat hebben we met de komst van Dennis gedaan", stelt technisch directeur Foeke Booy op de clubwebsite. "Hij past met zijn nuchterheid en inhoudelijke kwaliteiten bij waar we als club voor staan en heeft bovendien de ervaring om op een juiste manier om te gaan met deze bijzondere omstandigheden."

Haar zelf is blij met de kans die hij krijgt. "Ik heb enorm veel zin in de komende periode. De vraag vanuit SC Cambuur om een bijdrage te leveren aan het werk van de huidige staf en selectie heb ik uiteraard positief beantwoord! We zullen ons inzetten om er een spectaculair slot van te maken voor een ieder die Cambuur een warm hart toedraagt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen