PSV voorkomt met verlengen Sadilek een 'Brobbey'tje'

1 april 2022, 13:31

PSV heeft het contract van Michal Sadilek met een jaar verlengd. De Tsjechische middenvelder beschikte over een aflopend contract bij de topclub, maar PSV heeft een eenzijdige optie voor verlenging in zijn contract gelicht. Dat wil niet direct zeggen dat hij komend seizoen ook nog bij PSV speelt.

De 22-jarige middenvelder vertegenwoordigt vanwege zijn prestaties op huurbasis bij FC Twente namelijk een flinke transferwaarde. Als hij komend seizoen niet in de plannen voor blijkt te komen, zullen clubs voor de middenvelder in de rij staan. PSV kan in dat geval nog een transfersom vragen van de geïnteresseerde clubs. Daarmee voorkomt het wat Ajax vorig jaar overkwam met Brian Brobbey, die transfervrij naar RB Leipzig verkaste.

Volgens het Eindhovens Dagblad hebben PSV en FC Twente inmiddels al gesproken over een definitieve overstap. Daarbij is het bedrag van rond de 1,5 miljoen euro genoemd. Zelf gaf de middenvelder in een eerder stadium al aan dolgraag bij de club te willen blijven. Het is echter eerst de vraag of de nieuwe coach Ruud van Nistelrooy het in hem ziet zitten.

PSV heeft eveneens de optie in het contract van Jong PSV-doelman Tyrick Bodak gelicht. Daar tegenover staat waarschijnlijk het vertrek van zes jonge spelers. Yunus Bahadir, Nathan Markelo, Nigel Thomas, Damian Timan, Cheick Touré, Dylan Hopman hebben reeds een ontslagbrief ontvangen van de nummer twee van de Eredivisie.

Lees ook: Deze Eredivisie-spelers hebben een formele ontslagbrief gekregen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen