Vreemde clausule in huurcontract Hendriks doet drie partijen pijn

1 april 2022, 16:10

Spits Sam Hendriks komt dit seizoen niet meer als basisspeler in actie voor De Graafschap. Dat heeft niets met zijn prestaties te maken, maar alles met een clausule die in zijn huurovereenkomst is opgenomen. Een volgende basisplaats zou namelijk zijn tiende zijn, wat betekent dat de club hem automatisch definitief over moet nemen van SC Cambuur.

Twee weken geleden waren alle partijen het nog eens over de clausule, maar de nieuwe technisch manager van De Graafschap Peter Bijvelds denkt er anders over. Hij acht een derde spits komend seizoen niet nodig en zag zijn poging om de clausule ongedaan te maken mislukken. In gesprek met het Algemeen Dagblad noemde Hendriks het verzoek om de clausule los te laten 'apart'. Hij wees er bovendien op dat hij daar zelf niet over gaat en dat Cambuur het als belangrijke voorwaarde stelde bij de huurovereenkomst.

Hendriks legde uit hoe de clausule ontstaan. "Cambuur had de intentie om mij voor anderhalf jaar te laten gaan. Bij De Graafschap kon dat niet, omdat Peter Hofstede nog maar een half jaar in dienst was als technisch manager en geen zeggenschap had over volgend seizoen. De beredenering dat de club voor komend seizoen ruimte in de selectie wil overhouden, respecteer ik ook. Maar toen ik twee maanden geleden tekenden, lagen die twee andere jongens ook al vast en was het realistisch dat ik die tien wedstrijden zou halen. Volgens mij was dat ook de insteek van alle partijen."

"Deze toestand is onwenselijk en kent alleen maar verliezers", vervolgde Hendriks, die stelde dat zowel De Graafschap als Cambuur, maar vooral hijzelf de dupe is van deze situatie. "Niemand schiet hier iets mee op. Ik vind het persoonlijk ook jammer, omdat ik echt het gevoel heb dat we met z'n allen iets aan het creëren zijn om nog iets van het seizoen te maken. Ook al loopt het tot nu toe niet zoals gehoopt, als we de play-offs halen, kan er van alles gebeuren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen