'Clubicoon Vormer staat voor breuk met Brugge, concrete interesse'

7 april 2022, 10:16

De wegen van Ruud Vormer en Club Brugge kunnen na dit seizoen gaan scheiden. De middenvelder speelt al acht jaar voor de topclub en is sindsdien uitgegroeid tot icoon, maar komt de laatste maanden steeds minder vaak aan spelen toe. Een binnenlandse transfer moet uitkomst bieden.

Dat meldt het Nieuwsblad. Vormer is niet tevreden met zijn huidige rol bij de topclub en zou daarom een vertrek overwegen. Zulte Waregem heeft wel oren naar de komst van de aanvoerder. Bij die club is Davy de Fauw hoofdcoach. De twee zijn goede vrienden sinds hun gezamenlijke tijd bij Roda JC en speelden ook nog samen bij Club Brugge.

Vormer staat met 350 optredens in de top tien van spelers met de meeste duels ooit voor de topclub. Sinds 2014 was hij 63 keer trefzeker, won hij acht prijzen en kroonde hij zich tot de beste speler van België. Sinds dit seizoen moet hij het tot zijn grote frustratie echter regelmatig doen met een reserverol. Vormer ligt nog vast tot medio 2023.

De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van AZ, maar brak daar niet door. Via Roda JC verdiende de middenvelder een transfer naar Feyenoord, maar daar kwam hij te weinig aan spelen toe. Bij Club Brugge groeide hij echter uit tot vaste waarde en sterspeler. De 33-jarige middenvelder speelde daardoor zelfs nog vier interlands voor het Nederlands elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen