'Haaland wijst torenhoog Manchester City-contract af'

7 april 2022, 15:52

Erling Haaland blijft de gemoederen bezighouden. De aanvaller van Borussia Dortmund wordt al maandenlang gelinkt aan alle Europese topclubs, waarbij Manchester City de laatste dagen het vaakst genoemd wordt als mogelijke bestemming. De kans dat hij daadwerkelijk naar de Premier League-koploper gaat, lijkt klein.

Dat meldt Diario AS. De spits, die in Engeland een contract kon tekenen met een jaarsalaris van dertig miljoen euro, zou namelijk een voorkeur hebben voor de Spaanse competitie. FC Barcelona werd de voorbije maanden genoemd, maar al snel werd duidelijk dat de Noor voor de club niet te betalen is. Daardoor lijkt Real Madrid de enige club te zijn die nog kans maakt op de talentvolle aanvaller, al zet de club uit Madrid in eerste instantie in op de komst van Kylian Mbappé.

De Fransman is transfervrij op te pikken als hij zijn contract bij Paris Saint-Germain niet verlengd. De topclub uit Ligue 1 hoopt nog altijd dat hij zijn handtekening zet onder een nieuw contract, maar in Madrid zouden ze al rekenen op zijn komst. Gaat de transfervrije overstap toch niet door, dan kan de koninklijke nog altijd voor Haaland gaan. Of de Spanjaarden moeten voor een sensationele stunt gaan door beide toptalenten te halen.

Haaland heeft momenteel wat anders aan zijn hoofd dan transfergeruchten. De doelpuntenmachine hapert namelijk de afgelopen wedstrijden. Al 295 minuten heeft hij niet gescoord, waar het negatieve record van de Noor op 323 minuten staat. In het Bundesliga-duel met VfB Stuttgart moet hij proberen om een 'verbetering' van dat record tegen te gaan. Overigens heeft die slechte reeks geen invloed op zijn imponerende cijfers: sinds januari 2020 staat de teller voor de aanvaller op tachtig goals in 83 wedstrijden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen