Ajax biedt Ten Hag nieuw contract én opwaardering aan

17 april 2022, 17:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft Erik ten Hag een nieuw contract aangeboden. De oefenmeester staat in de concrete belangstelling van Manchester United, maar in Amsterdam doet men er alles aan om hem te behouden. Zo heeft de coach een contractverlenging aangeboden gekregen, maar dat is (voorlopig) niet geaccepteerd.

Dat heeft Gerry Hamstra, de tijdelijke opvolger van directeur voetbalzaken Marc Overmars, bekend gemaakt bij ESPN. "We hebben er alles aan gedaan om Ten Hag te behouden", stelt Hamstra desgevraagd. De Amsterdammers boden hem een hoger salaris aan, meer inspraak in het technisch beleid in de rol van Overmars en een totale opwaardering aan. "Alles wat erbij hoort, absoluut."

Maar Ten Hag heeft aangegeven zich momenteel te willen focussen op het hier en nu bij Ajax en nog niet aan het komende seizoen te denken. Niet voor Manchester United, maar ook niet extra jaren bij Ajax. "Erik is oud genoeg om zijn eigen toekomst te bepalen, maar we werken aan twee sporen. Dat Erik blijft of niet blijft", zei Hamstra, die benadrukte dat hij heel erg hoopt dat de coach blijft. 

Lees ookHamstra hoopt Ten Hag voor Ajax te behouden: "Heel belangrijk"

Gravenberch naar Bayern?

Verder werd Hamstra ook gevraagd naar de situatie rond Ryan Gravenberch. Hij wilde de gesprekken tussen Bayern München en Gravenberch niet bevestigen, maar liet terloops wel doorschemeren dat er ook vanuit de Premier League concrete interesse is in het talent. "Maar als er witte rook is, dan melden we ons", hield Hamstra zich enigszins op de vlakte. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen