'Bayern doet alles-of-niets-bod, Gravenberch anders transfervrij'

19 april 2022, 07:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ryan-gravenberch">Ryan Gravenberch
M, VM (C) - Liverpool
€39M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ryan-jiro-gravenberch">Ryan Gravenberch is de hoofdrolspeler geworden in de complexe onderhandelingen tussen Bayern München en Ajax. De middenvelder wil zelf graag komende zomer een stap maken naar Zuid-Duitsland, maar daarvoor moet eerst het gat tussen vraag en aanbod verkleind worden. Bayern heeft nog één laatste bod gedaan en zal hem anders een jaar later transfervrij proberen op te pikken.

De Telegraaf schrijft dat Ajax flink aan het pokeren is in de onderhandelingen met de Duitse club. 'Bayern heeft een officieel bod neergelegd van 17 miljoen euro vast en maximaal 6 miljoen aan bonussen. Omdat de Duitsers inmiddels hebben aangegeven niet verder te willen gaan, komt Gravenberch in een spagaat.' Ajax verlangt naar verluidt in totaal 30 miljoen euro. 

De middenvelder zou volgens de krant namelijk alleen oren hebben naar Bayern München, gezien daar een goed plan voor hem klaarligt. Hij wil echter wel dat Ajax geld aan hem verdient, maar is van mening dat 23 miljoen euro wel genoeg is. De bal ligt momenteel bij Ajax, dat een groot risico zal nemen als het dit bod verwerpt. Doordat dit de laatste poging van Bayern is, dreigt Gravenberch nog een jaar te blijven en zijn contract uit te zitten.

Lees ook: Twee uitblinkers bij Ajax: "Zij zijn vandaag absolute wereldtop"

'Dat daarbij een link zal worden gelegd met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola, die in het verleden vaker op transfervrije vertrekken aanstuurde, neemt de speler in dat geval voor lief, omdat hij Ajax de kans heeft geboden wél een mooie transfersom te incasseren. Hij zal dan in de zomer van 2023 gratis naar Bayern München of een andere club verkassen.'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen