'Manchester United ziet twee invloedrijke scouts vertrekken'

20 april 2022, 13:40   Bijgewerkt: 20 april 2022, 15:56

Manchester United ziet twee invloedrijke scouts aan het einde van dit seizoen bij de club vertrekken. De Nederlandse Marcel Bout en hoofdscout Jim Lawlor nemen afscheid van de nummer zes van Engeland. De twee scouts waren jarenlang actief bij de club uit de Engelse industriestad.

Dat meldt The Athletic woensdagmiddag. Door het vertrek zal er bij Manchester United een koerswijziging kunnen ontstaan op het transfergebied. Onverwachts komt dat echter niet. The Red Devils doen het dramatisch en er is al jaren kritiek op het aan- en verkoopbeleid van de club. Bout en Lawlor, die twee leidende scouts waren bij Manchester United, zijn daar mede verantwoordelijk voor.

Aan hun dienstverband op Old Trafford komt nu in einde, wat de scouts volgens het Engelse medium zelf hebben besloten. Hoofdscout Lawlor, die zestien jaar actief was voor de club, heeft zelf besloten om te stoppen. Hetzelfde geldt voor Bout, die acht jaar werkzaam was bij de Engelse grootmacht.

Het vertrek van de twee invloedrijke scouts kan worden gezien als het begin van een revolutie. Manchester United zal de boel komend seizoen op de schop moeten gaan gooien om de aansluiting met goed draaiende clubs als Liverpool en Manchester City weer te vinden. In dat project zal ook Erik ten Hag als nieuwe trainer een belangrijke rol krijgen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen