Verweij ziet opvolger Gravenberch bij Ajax: "Maakt echt stappen"

20 april 2022, 16:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het ziet er inmiddels sterk naar uit dat Ryan Gravenberch komend seizoen niet meer voor Ajax zal spelen. Bayern München probeert al langere tijd om de middenvelder binnen te halen, waarbij de Amsterdammers zich niet te koppig op kunnen stellen, omdat hij anders een jaar later gratis vertrekt. Valentijn Driessen denkt dat het gemis van Gravenberch bij een vertrek groot zal zijn.

"Ajax gaat hem echt missen hoor", verzekerde Driessen in de podcast Kick-Off van zijn krant De Telegraaf. "Als ik zie hoe hij de afgelopen weken tekeer ging en hoe weinig beleving er in die andere spelers zit, dan denk ik: dat wordt een probleem. Als deze jongen wegvalt, dan zal Ajax zich echt heel goed moeten gaan versterken. Ik zie weinig spelers die deze rol van hem kunnen overnemen."

In Mohammed Kudus ziet hij in ieder geval níét de vervanger van Gravenberch. "Als ik Kudus zag invallen (in de bekerfinale, red.), is dat zo plichtmatig. Voetballend laat hij niet zien dat hij er moet staan in plaats van Gravenberch of Klaassen. Dat valt echt zwaar tegen. Maar ook Klaassen zelf lijkt wel zijn vorm van Everton mee te nemen nu. Hij deed afgelopen zondag ook veel te weinig goed."

Kenneth Taylor

Clubwatcher Mike Verweij ziet bij Ajax wel een kandidaat rondlopen om de rol van Gravenberch over te nemen. "Degene die het op termijn zou kunnen, is Kenneth Taylor. Je hoort ook van spelers dat hij echt stappen aan het maken is, al is het nog lang geen Gravenberch en ook een iets ander type. Maar in de bekerfinale kreeg hij geen speelminuten. Dus of hij bereid is om nog lang te wachten of dat hij ook elders gaat kijken, dat is de grote vraag."

Lees ook: 'Bayern doet alles-of-niets-bod

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen