Done deal: FC Twente neemt Sadílek definitief over van PSV

20 april 2022, 18:17

Michal Sadílek maakt na afloop van dit seizoen definitief de overstap van PSV naar FC Twente. Dinsdagavond meldden verschillende media al dat de middenvelder langer verbonden zou blijven aan de Tukkers en dat nieuws is nu bevestigd door beide clubs. Sadílek tekent in Enschede een contract tot de zomer van 2024, met een optie op nog een seizoen. 

FC Twente liet er afgelopen zomer geen gras over groeien. De Tukkers beleefden in het afgelopen seizoen een goede start, maar slaagden er in de tweede seizoenshelft niet in om die een passend vervolg te geven. Het verval na de winterstop was enorm. Dat moest dit seizoen natuurlijk verkomen worden. Om dat voor elkaar te krijgen roerde FC Twente zich flink op de transfermarkt. Zo nam het onder meer Sadílek op huurbasis over van PSV. De middenvelder werd in het afgelopen seizoen nog door de Eindhovenaren verhuurd aan Slovan Liberec.  

Op het middenveld van Roger Schmidt was er geen plek voor hem, waardoor hij wederom eieren voor zijn geld koos en dus in Enschede neerstreek. Die keuze heeft uitstekend uitgepakt, want de Tsjech is niet weg te denken uit het elftal van Ron Jans. Hij kwam vooralsnog 28 keer in actie voor FC Twente, dat hem na dit seizoen dus definitief overneemt van de kersverse bekerwinnaar. En daar is Sadílek erg blij mee. ''Vanaf de eerste dag voelde ik me thuis bij FC Twente'', vertelt de middenvelder op de clubsite. ''De club, supporters, spelers en staf gaven mij direct een fijn gevoel. De sfeer bij thuiswedstrijden is speciaal, net als de uitduels met onze supporters die erbij zijn.''

 

Sadílek kost FC Twente anderhalf miljoen euro. ''We zijn heel blij dat we Michal Sadílek voor FC Twente kunnen behouden'', aldus algemeen directeur Jan Streuer. ''Michal heeft zijn kwaliteiten als voetballer dit seizoen absoluut laten zien bij FC Twente en hij heeft een fantastische mentaliteit. Een geweldige teamspeler die altijd vooropgaat in de strijd en ook voetballend een hoog niveau haalt. Sadílek is een speler die echt past bij FC Twente.'' Hoewel FC Twente de komende weken nog is verwikkeld in een spannende strijd om Europees voetbal, is de club op de achtergrond dus al druk bezig met de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. Eerder versterkten de Tukkers zich al met Sem Steijn. Hij komt na dit seizoen over van ADO Den Haag. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen