'Pochettino krijgt ontslag na titel, PSG tikt bizarre afkoopsom af'

26 april 2022, 20:34

De wegen van Paris Saint-Germain en Mauricio Pochettino lijken na dit seizoen te gaan scheiden. De Argentijnse oefenmeester leidde zijn ploeg afgelopen weekend nog naar de tiende landstitel in de clubhistorie, maar dat blijkt niet genoeg om nog langer aan te kunnen blijven bij de Franse topclub.

Volgens Le Parisien wordt hem de uitschakeling in de Champions League verweten. In de kwartfinales was Real Madrid uiteindelijk te sterk. Pochettino heeft nog een contract tot volgend jaar zomer in Frankrijk, maar lijkt dat dus niet uit te dienen. PSG moet een bedrag van rond de vijftien miljoen euro betalen om zijn contract te laten ontbinden.

Daarmee komt er een einde aan de turbulente samenwerking tussen Pochettino en PSG, dat er onder zijn leiding niet in slaagde de felbegeerde Champions League te veroveren. Wel leidde hij PSG met overmacht naar de landstitel in Frankrijk. Dit seizoen mocht hij werken met het droomtrio Neymar-Kylian Mbappé-Lionel Messi, maar de voorhoede stelde regelmatig flink teleur.

Lees ook: 'PSG haalt opgelucht adem: Messi gaat helemaal nergens heen'

Voor de Parijse grootmacht is Zinédine Zidane zijn meest gewenste opvolger, maar de voormalig topmiddenvelder geeft de voorkeur aan het wachten tot de nationale ploeg van Frankrijk vrij komt. Daarom is nu Antonio Conte in beeld bij PSG. Hij ligt nog tot 2024 vast bij Tottenham Hotspur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen