Grote taak voor opvolger Ten Hag: ''Hij laat niks achter''

25 april 2022 – De zoektocht van Ajax naar een nieuwe hoofdtrainer voor het komende seizoen is in volle gang. Alfred Schreuder lijkt de belangrijkste kandidaat voor deze vacature, maar zal volgens Pierre van Hooijdonk voor een grote opgave staan bij de Amsterdammers.

Grote taak voor opvolger Ten Hag: ''Hij laat niks achter''

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Ten Hag heeft het fantastisch gedaan bij Ajax, maar hij laat niets achter", geeft Van Hooijdonk aan bij Studio Voetbal. "Er is niets waar je als trainer op voort kan borduren. Je moet helemaal opnieuw beginnen", aldus de 52-jarige analist. Daarmee doelt Van Hooijdonk op het feit dat de selectie van Ajax komende zomer uit elkaar dreigt te vallen.

Sterkhouders als Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui en mogelijk ook Antony zullen Amsterdam komende zomer achterlaten. Daarnaast is er op het technische vlak nog onzekerheid door het vertrek van Marc Overmars en zal de spelersgroep moeten wennen aan de komst van een nieuwe hoofdtrainer. Ajax staat op veel vlakken voor een flinke renovatie, wat een uitdaging zal zijn voor de nieuwe hoofdtrainer.

Lees meer: Ajax ze in op komst Steven Bergwijn en Owen Wijndal

Dat Schreuder de topkandidaat is voor deze functie is volgens Freek Jansen, Ajax-watcher van Voetbal International wel logisch: "Ze willen bij Ajax wel iemand hebben die de club kent en niet heel lang hoef te wennen", weet de journalist te vertellen aan tafel bij Studio Voetbal. "Hij ligt ook heel goed bij de spelers."

Reacties

Ajax

gerelateerd