Van Hooijdonk langer bij Heerenveen? "Gelijk met Bologna praten"

20 mei 2022 – Sydney van Hooijdonk heeft het goed naar zijn zin bij sc Heerenveen. Mede dankzij een doelpunt van hem won de ploeg donderdagavond met 3-2 van AZ, waarmee een eerste stap richting Europees voetbal is gezet. Dat de huurling een eventueel Europees seizoen zelf ook mee zou maken, is niet uitgesloten.

Van Hooijdonk langer bij Heerenveen? "Gelijk met Bologna praten"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Het bereiken van Europees voetbal, daar gelooft Van Hooijdonk heilig in. "Honderd procent! Ik had al voorspeld dat we de play-offs zouden halen en zondag zei ik nog dat we AZ zouden verslaan. Nu op naar Alkmaar. Het wordt niet makkelijk, maar ik geloof erin", zei hij in gesprek met De Telegraaf. "AZ is eigenlijk een veel beter team, maar wij zitten in een flow. En zo'n flow kan veel met een team doen."

De goede sfeer binnen Heerenveen draagt daar zeker aan bij, stelde de spits die in zijn halfjaar in Friesland al goed was voor zeven goals en een assist. "De sfeer in de ploeg, daar begint het mee. Het zijn stuk voor stuk normale gasten. Van hiërarchie is geen sprake. We zijn allemaal gelijk. En er loopt aardig wat kwaliteit rond."

Langer verblijf
De van Bologna gehuurde Van Hooijdonk zou er daarom ook voor open staan om langer bij Heerenveen te blijven. "Ik ga na het seizoen gelijk met Bologna praten, maar het seizoen is een beetje verlengd hier", zei hij met een knipoog. "Ik ga ervan uit dat ik de voorbereiding daar doe en dan zie ik wel. Als ik bij Bologna voor mijn kans kan gaan, doe ik dat. Ik wil daar slagen. Maar als ze zeggen: we vinden het goed dat je nog een jaar naar Heerenveen gaat, dan doe ik dat ook met alle liefde."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd