Flekken kan zich niet onderscheiden en loopt Duitse beker mis

21 mei 2022, 22:54

RB Leipzig heeft zaterdagavond voor het eerst in de clubgeschiedenis de DFB-Pokal gewonnen. Mark Flekken en SC Freiburg gingen na 120 minuten en een strafschoppenserie onderuit.

De wedstrijd in het Olympiastadion in Berlijn ontbrandde in minuut negentien, toen Maximilian Eggestein met een schot van buiten het strafschopgebied Péter Gulácsi verschalkte. Roland Sallai kreeg in aanloop naar het de 1-0 de bal tegen de hand waardoor men bij Leipzig van mening was dat het doelpunt afgekeurd moest worden, maar zowel de scheidsrechter als de VAR oordeelde anders.

De opdracht om de finale te winnen werd nog lastiger voor Leipzig toen Marcel Halstenberg tioen minuten na rust een directe rode kaart kreeg door Freiburg een scoringskans te ontnemen. Met tien tegen elf knokte de Oost-Duitse club zich een kwartier voor tijd echter terug in de wedstrijd. Na doorkoppen van Willi Orban prikte Leipzig-goudhaantje Christopher Nkunku bij de tweede paal de bal binnen.

In de verlenging leek Janik Haberer tot twee keer toe uit te groeien tot matchwinner, maar pogingen van de middenvelder van Freiburg eindigden op de paal en lat. Leipzig claimde nog een strafschop na een vermeende overtreding op Dani Olmo, maar na een lange VAR-check werd de bal niet op de stip gelegd.

Dat gebeurde even later alsnog. Meerdere keren, want een strafschoppenserie moest uitkomst bieden toen na 120 minuten nog steeds een 1-1 stand op het scorebord prijkte. Daarin hoopte Flekken uit te groeien tot held van de avond, maar de Nederlandse doelman keerde geen enkele strafschop. Twee van zijn ploeggenoten faalden, waardoor de beker naar Leipzig ging.