Mbappé bekroont nieuw contract met hattrick en topscorerstitel

21 mei 2022, 23:17

Kylian Mbappé heeft zijn contractverlenging bij Paris Saint-Germain extra glans gegeven met een hoofdrol tegen FC Metz. De 23-jarige aanvaller maakte zaterdagavond een hattrick en won voor de vierde keer in zijn loopbaan de topscorerstitel in de Ligue 1. Peter Bosz sloot met Olympique Lyon het seizoen met een positieve noot af.

Paris Saint-Germain - FC Metz 5-0

Vlak voor de aftrap van het duel met FC Metz maakte PSG wereldkundig dat Mbappé ook de komende jaren in het Parc des Princes te bewonderen is. De Frans international was de afgelopen dagen de meest besproken persoon in de voetbalwereld, maar liet tegen Metz merken dat alle aandacht hem niet heeft afgeleid.

Mbappé liet voor het eerst zijn voeten spreken toen hij na 25 minuten de score opende op aangeven van Ángel Di María, die zijn afscheidswedstrijd speelde. Drie minuten later was het weer raak. Ditmaal verzorgde Lionel Messi de assist. De avond werd nog mooier voor PSG toen Neymar na een halfuur de marge vergrootte. Mbappé completeerde vlak na rust zijn hattrick, waarna Di María voor het slotakkoord zorgde.

Clermont Foot - Olympique Lyon 1-2

Het debuutseizoen van Peter Bosz in dienst van Lyon is niet gelopen zoals gehoopt, maar desalniettemin sloot de Nederlandse trainer het voetbaljaar met een overwinning af. Moussa Dembélé en Houssem Aouar bezorgden Les Gones een 1-2 zege, waardoor Lyon het seizoen op de achtste plaats is geëindigd. Dat levert Lyon geen Europees ticket op.

RC Lens - AS Monaco 2-2

Voor Monaco eindigde het seizoen in mineur. De Monegasken leken zich direct te plaatsen voor de Champions League, ware het niet dat een laat doelpunt van Lens in het eten gooide. Concurrent Olympique Marseille won wel (4-0 tegen Strasbourg) en nam zo de tweede plaats over.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen